FARNET
Fisheries Areas Network

Good Practice Methods

 • 12/09/2019
  France
  For the fourth consecutive year, Boulogne-sur-Mer has hosted a Hackathon to foster entrepreneurial and innovative ideas in tackling the challenges faced by the region’s coastal areas.
 • 27/06/2018
  Ireland
  ,
  Governance
  Irish FLAGs have supported the development of six Regional Inshore Fisheries Forums (RIFFs) and a National Inshore Fisheries Forum (NIFF) to ensure representation of the small-scale segment of the fleet in regional and national decision making.
 • 11/04/2018
  Spain
  ,
  Governance, Fisheries resources
  Guvernul regional al Galiciei oferă un exemplu de urmat al modului în care se planifică în avans implementarea DLRC pentru a asigura că FLAG-urile rămân operaționale de la o perioadă de programare la alta. Acest lucru a contribuit la protejarea dinamicii locale și a credibilității construite de FLAG-uri și la asigurarea disponibilității rapide a fondurilor pentru noile proiecte din noua perioadă.
 • 11/12/2017
  Spain
  ,
  Diversification
  A project competition and awards ceremony were organised by the regional administration to boost communication around CLLD and increase local awareness of the FLAGs’ work in Galicia’s coastal areas.
 • 02/10/2017
  Lithuania
  ,
  Business support, Governance, Complementary funding, Small-scale and coastal fisheries
  FLAG taps into alternative funding stream to facilitate small-scale fishermen’s participation in fisheries fora around the Baltic.
 • 15/09/2017
  Spain
  ,
  Adding value to fisheries, Business support, Governance, Complementary funding
  FLAG-ul Cantabria de Est a stabilit un parteneriat cu o instituție locală de microcreditare, prin care se evaluează planuri de afaceri cu scopul de a-i ajuta pe membrii comunității să obțină credite pentru lansarea de noi companii în zonă.
 • 25/08/2017
  Latvia
  ,
  Governance
  Rețelele naționale (RN) joacă un rol important de conectare a FLAG-urilor, a părților interesate din domeniul pescăresc și a administrațiilor naționale și regionale implicate în dezvoltarea locală a domeniului pescăresc. Rețeaua națională din Lituania facilitează schimburile și procesele de învățare nu doar între FLAG-uri, ci și în cadrul întregului sector pescăresc.
 • 11/05/2017
  Poland
  ,
  Adding value to fisheries, Aquaculture, Promotion, Short circuits, Marine activities, Tourism, Education and training
  Activitățile de animare ale FLAG-ului într-o fermă piscicolă au încurajat consumul de pește, au sporit gradul de conștientizare privind aspectele de mediu și au lansat noi forme de comercializare a peștelui local în cadrul comunității.
 • 10/12/2016
  Latvia
  ,
  Adding value to fisheries, Promotion
  An annual competition for the best projects supported by the Liepaja LAG-FLAG helps to involve the community, inspire new projects and monitor results.
 • PROMIS map DK

  24/08/2016
  Denmark
  ,
  New technology, Governance
  To assist the LAGs and FLAGs in project selection and streamline decision-making, the Danish managing authority (MA) developed an IT system, which covers the entire process, from project application, to prioritisation, approval, reporting, monitoring and evaluation.