Zakonodaja Združenega kraljestva

Zakonodaja Združenega kraljestva

Natisni stran

Logotip britanskega pravnega spletišča legislation.gov.uk

Spletišče z zakonodajo Združenega kraljestva (Legislation.gov.uk) v imenu britanske vlade upravlja nacionalni arhiv. Objava celotne zakonodaje Združenega kraljestva je v pristojnosti urada za publikacije (HMSO), ki je del nacionalnega arhiva, in Urada kraljičine tiskarne za Škotsko.

Za objavo izvirnih aktov (v sprejeti obliki) in spremenjenih različic na spletišču Legislation.gov.uk sta odgovorna nadzornik urada HMSO (v vlogi kraljičine tiskarne parlamentarnih aktov in vladne tiskarne Severne Irske) ter kraljičina tiskarna za Škotsko.

Spremenjene različice zakonodaje, objavljene na spletišču, ureja uredniški odbor za zakonodajo v nacionalnem arhivu in osebje urada Severne Irske za zakonske publikacije, ki spada pod urad pravnega svetovalca Severne Irske v uradu prvega ministra in namestnika prvega ministra.

Urad kraljičine tiskarne za Škotsko (OQPS) zagotavlja dostop do aktov škotskega parlamenta, škotskih podzakonskih aktov in številnih drugih predpisov, ki se uporabljajo na Škotskem. Med drugim ponuja tudi številne storitve za javnost, medije in vlado v zvezi s ponovno uporabo informacij škotske vlade, decentralizirane uprave Škotske. Kraljičina tiskarna za Škotsko, ki se imenuje na podlagi razdelka 92 Akta o Škotski iz leta 1998, odgovarja škotskim ministrom.

Države EU

Portal N-Lex omogoča enoten dostop do podatkovnih zbirk nacionalnih zakonodaj po državah EU.

Izberite ustrezno državo spodaj , če želite poiskati določen pravni akt ali izvedeti več o njenem pravnem sistemu.
Države nečlanice EU

Portal N-Lex zagotavlja povezave in opise spletišč držav, ki niso članice EU.