Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädäntö

Yhdistyneen kuningaskunnan lainsäädäntö

Tulosta tämä sivu

Yhdistyneen kuningaskunnan legislation.gov.uk-lainsäädäntösivuston logo

Legislation.gov.uk-sivustoa ylläpitää Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisarkisto, joka toimii valtionhallinnon alaisuudessa. Kansallisen lainsäädännön julkaisemisesta vastaavat kansallisarkiston julkaisutoimisto (HMSO) ja Skotlannin julkaisutoimisto (OQPS).

Legislation.gov.uk-sivustolla julkaistavasta lainsäädännöstä alkuperäis- ja muutossäädöksistä – vastaavat tehtävään nimetty HMSO:n tarkastaja (Yhdistynyt kuningaskunta ja Pohjois-Irlanti) ja OQPS (Skotlanti).

Sivustolla olevia muutossäädöksiä ylläpitävät kansallisarkisto ja Pohjois-Irlannin julkaisutoimisto (SPO), joka toimii osana Pohjois-Irlannin pääministerinkanslian (OFMDFM) lainsäädäntöneuvostoa (OLC).

OQPS on Skotlannin hallituksen alainen virasto (Scotland Act 1998, 92 §). Sen tehtävänä on julkaista Skotlannissa sovellettavia säädöksiä, joita ovat muun muassa Acts of the Scottish Parliament (parlamentin säätämät lait) ja Scottish statutory instruments (johdetun oikeuden säädökset). Se myös välittää muuta tietoa Skotlannin hallitukselta kansalaisille, viranomaisille ja tiedotusvälineille.

EU-maat

N-Lex on portaali, jonka kautta pääsee EU-maiden kansallisiin säädöstietokantoihin.

Valitse seuraavasta haluamasi EU-maa ja hae sen kansallisia säädöksiä tai tietoa maan oikeusjärjestelmästä.
EU:n ulkopuoliset maat

N-Lex sisältää linkkejä EU:n ulkopuolisten maiden verkkosivustoille.