A svéd jog az interneten

A svéd jog az interneten

Oldal nyomtatása

lagrummet.se

Leírás

A lagrummet.se közszolgáltatás, amely hozzáférhetővé teszi a svéd jogszabályokat az interneten. Fenntartója a Svéd Nemzeti Bíróságok Igazgatósága (Domstolsverket). Az oldalon a kormánytól, a parlamenttől, a felsőbb bíróságoktól és a hatóságoktól származó jogalkotási információk érhetők el.

A lagrummet.se a következőkhöz biztosít hozzáférést:

  • jogszabályok: a svéd jogszabálygyűjteményben közzétett törvények és rendeletek, valamint a hatóságok jogi aktusai
  • előkészítő munkák: a kormány javaslatai és közleményei, a képviselők javaslatai és a parlamenti bizottságok véleményei
  • ítélkezési gyakorlat: tájékoztatás különféle felsőbb bíróságok ítéleteiről és a hatóságok határozatairól
  • nemzetközi jog: nemzetközi megállapodások

A svéd jogszabálygyűjteményben 1736 óta közzétett valamennyi jogszabályszöveg elérhető betekintésre. A jogi adatbázisokban a különböző típusú jogi aktusokhoz és az ön igényeihez igazított szűrőkkel végezhet keresést (kötetlen szöveges vagy konkrét keresés).

Jogi aktusok

A svéd jogszabálygyűjtemény nyilvántartása: a svéd jogszabálygyűjteményben szereplő törvényekről és rendeletekről tartalmaz információkat (felelős hatóság, a hatálybalépés dátuma, előkészítő munkák és módosítások). Ez a nyilvántartás az 1985/86. pénzügyi évtől közzétett valamennyi jogszabályt felöleli.

Svéd jogszabálygyűjtemény (teljes szöveggel): a svéd jogszabálygyűjteményben 1736 óta közzétett valamennyi törvény és rendelet egységes szerkezetbe foglalt változatai.

Svéd jogszabálygyűjtemény (nyomtatott változat): a svéd jogszabálygyűjtemény részét képező (1998 óta közzétett) törvényeket és rendeleteket tartalmazza. Ezek a jogi aktusok a nyomtatott változatukhoz hasonló formátumban (azaz PDF formátumban) tekinthetők meg. A gyűjtemény a hatályon kívül helyezett jogszabályokat is tartalmazza.

Uniós országok

Az N-Lex segítségével egy helyen lehet hozzáférni az EU-országok nemzeti joganyagát tartalmazó adattárakhoz.

Ha Ön keresni szeretne valamelyik uniós tagország joganyagában, vagy tájékozódni szeretne annak jogrendszeréről, válassza ki a kérdéses országot az alábbi listáról.
Nem uniós országok

Az N-Lex linkekkel és ismertetőkkel szolgál a nem uniós országok webhelyeihez.