Zakonodajna besedila na internetu

Zakonodajna besedila na internetu

Natisni stran

Nemčija – logotip Gesetze im Internet

Opis

 

Zvezno ministrstvo za pravosodje in varstvo potrošnikov (Bundesministerium der Justiz und für Verbraucherschutz) zagotavlja brezplačen spletni dostop do skoraj vseh veljavnih nemških zveznih zakonov. Uporabnikom so na voljo najnovejše različice zakonov in predpisov, ki jih stalno posodablja dokumentacijska pisarna zveznega urada za pravosodje. Besedila na spletu niso uradne različice zakonodaje – te so voljo v tiskani izdaji Zveznega uradnega lista (Bundesgesetzblatt).

Uporabniki lahko izraze iščejo po naslovu ali celotnem besedilu. Na voljo je tudi abecedni seznam zakonov in predpisov.

Številni pomembni zakonski akti so na voljo v angleškem prevodu.

Na spletišču so tudi posodobljene povezave do najnovejših predpisov, objavljenih v 1. delu Zveznega uradnega lista, in sicer do šestih mesecev od začetka njihove veljavnosti. Na voljo so tudi besedila sprememb, na katerih temeljijo prečiščeni zakoni in predpisi. Uporabniki se lahko poleg tega naročijo na obvestila RSS o posodobitvah vsebin.

Spletišče ponuja tudi povezave do drugih podatkovnih zbirk, ki vsebujejo zakonodajo nemških zveznih dežel, upravne akte najvišjih nemških zveznih organov ter odločbe zveznega ustavnega sodišča, vrhovnih zveznih sodišč in nemškega zveznega patentnega sodišča.

Države EU

Portal N-Lex omogoča enoten dostop do podatkovnih zbirk nacionalnih zakonodaj po državah EU.

Izberite ustrezno državo spodaj , če želite poiskati določen pravni akt ali izvedeti več o njenem pravnem sistemu.
Države nečlanice EU

Portal N-Lex zagotavlja povezave in opise spletišč držav, ki niso članice EU.