A bolgár Állami Közlöny rövid áttekintése

A bolgár Állami Közlöny rövid áttekintése

Oldal nyomtatása

A bolgár Állami Közlöny logója

A bolgár kormány hivatalos lapja az Állami Közlöny .

A honlapon a bolgár Állami Közlöny elmúlt 7 évben megjelent összes számának teljes tartalma elérhető PDF formátumban. A honlap teljesen ingyenes hozzáférést biztosít a nyilvánosság számára.

Az Állami Közlöny két (egy hivatalos és egy nem hivatalos) részből áll.

  • Az első a hivatalos intézmények és szervek – a kormány, a bolgár országgyűlés, az alkotmánybíróság stb. – összes dokumentumát tartalmazza. Példaként említhetők a törvények, a határozatok, a nyilatkozatok, az általános végrehajtási rendeletek stb.
  • A nem hivatalos rész tartalmát a minisztériumok és önkormányzatok – sok esetben az általuk végzett tevékenységekkel kapcsolatos – határozatai és végzései alkotják. Ugyancsak ebben a részben találhatók meg a cégek által többek között a vállalkozás indítása, illetve megszűntetése kapcsán kiadott rövid közlemények.

Az Állami Közlöny a bolgár országgyűlés által elfogadott hivatalos dokumentumokat teszi közzé – abban a formában, ahogy azokat a parlamentben megszavazták. Ennek sajnos az a következménye, hogy a közlöny főként a hivatalos dokumentumok különböző változatait és helyesbítéseit tartalmazza, nem pedig a hatályos bolgár jogszabályok teljes szövegét. Ennek folytán az adatbázisban végrehajtott keresések révén elsősorban a jogi szövegek módosításaival kapcsolatban lehet információkat találni – a hatályos jogszabályok teljes listája így nem érhető el.

Uniós országok

Az N-Lex segítségével egy helyen lehet hozzáférni az EU-országok nemzeti joganyagát tartalmazó adattárakhoz.

Ha Ön keresni szeretne valamelyik uniós tagország joganyagában, vagy tájékozódni szeretne annak jogrendszeréről, válassza ki a kérdéses országot az alábbi listáról.
Nem uniós országok

Az N-Lex linkekkel és ismertetőkkel szolgál a nem uniós országok webhelyeihez.