Kratki pregled Službenog lista Republike Bugarske

Kratki pregled Službenog lista Republike Bugarske

Ispišite ovu stranicu

Logo Bulgarian State Gazette

Službeni list vlade Republike Bugarske zove se „Държавен вестник”.

Na ovim web-stranicama možete pronaći potpune tekstove svih brojeva Službenog lista Bugarske iz proteklih 7 godina u formatu PDF. Stranice su u cijelosti besplatne i dostupne javnosti.

Službeni list sastoji se od dva dijela:

  • službeni dio, koji obuhvaća sve dokumente službenih ustanova, poput vlade, nacionalne skupštine Republike Bugarske, ustavnog suda itd., uključujući zakone, odluke, deklaracije, uredbe itd., i
  • neslužbeni dio, koji se odnosi na aktivnosti svih ministarstava i općina i sadržava njihove odluke i odredbe. U njemu se objavljuju i brojne kratke obavijesti o trgovačkim društvima, uključujući događanja poput osnivanja ili odluke o zatvaranju.

Službeni se dokumenti objavljuju u Službenom listu u obliku u kojem su izglasani u nacionalnoj skupštini Republike Bugarske. To nažalost znači da se Službeni list u najvećem dijelu sastoji od izdanja i ispravaka službenih dokumenata, a ne od cjelovitih tekstova bugarskih zakona. Stoga se pretraživanjem ove baze podataka u najvećem dijelu dolazi do informacija o promjenama u zakonodavnim dokumentima, ali ne i do potpunog popisa važećih zakona.

Države članice EU-a

N-Lex nudi jedinstvenu ulaznu točku za baze podataka nacionalnog prava u pojedinim državama članicama EU-a.

Odaberite jednu od zemalja u nastavku kako biste pretražili pravne akte ili saznali više o njezinom pravnom sustavu.
Države koje nisu članice EU-a

N-Lex sadržava poveznice i opise internetskih stranica država koje nisu članice EU-a.