Follow the documentation check lists: Creating a wiki page & Review and Publishing a wiki page. Those check lists are not accessible to the National Agencies.Do not copy a page without following the check list. A copied page no matter the status will automatically be published on saving. The location of the page must be changed to Copied pages - restricted to editors before first save to avoid this. Please, note this message as well as the check lists are not visible to the NA user group.This check list is not visible to the National Agencies.

  • Ensure that the location is under Copied pages - restricted to editors

  • If changes are required to be done by EAC IT TRAINING
    • Update status to Changes & Send request to EAC IT Training

IMT reference: 

Page labels:


User review IMT reference:

Status:The page should be marked by one of the 6 statuses. The page may be in DRAFT or is ready for or undergoing  . If the page is published for NA Working group review it will be indicated as  .
Finally the page is PUBLISHED.  The page may be hidden from the NA user group once it is  but may remain on this wiki for reference. Please, note this message is not visible to the NA user group.

A pályázási folyamat leírása


Az alábbi oldal a pályázati folyamatot írja le jövőbeni pályázók számára, akik EU támogatást szeretnének megpályázni az Erasmus+ Programban.

A pályázók az egyes tevékenységeknek megfelelő Erasmus+ űrlapokat  tudják használni, melyek többsége az Európai Bizottság honlapján található, bizonyos esetekben pedig a Nemzeti Irodák honlapján. Egy Erasmus+ projekt benyújtásához a pályázóknak az alábbiakban leírt lépéseket kell követniük.SzcenárióÁbraKapcsolódó oldalak
1.

Mielőtt a pályázati űrlapot ki tudná tölteni, a pályázónak rendelkeznie kell EU loginnel. Az EU Login Authentication Service (korábban ECAS) egyik felhasználó

-azonosítási pontja a Bizottság számtalan információs rendszerének. Ez az első lépés a szervezetként vagy természetes személyként történő regisztráció előtt, mikor bizonyos IT eszközökbe lép be, mint például a Participant Portal (URF).2.

A szervezetnek vagy a természetes személynek csak egyszer szükséges regisztrálnia a Participant Portalon (URF). Amint a regisztráció elkészült, a szervezet/ természetes személy kap egy egyedi PIC kódot (PIC).

A PIC egy egyedi azonosító, ami a pályázatok beadásához szükséges. A szervezet/csoport számára egyszerűbb módon teszi lehetővé az Erasmus+ elektronikus pályázati űrlap kitöltését (pl. a PIC szám beírásával az űrlapban automatikusan megjelenik minden, a szervezetről/természetes személyről a regisztráció során megadott adat).3.

A Program legtöbb tevékenysége esetén a pályázóknak online szükséges benyújtani pályázatukat, országuk megfelelő Nemzeti Irodája részére, a megfelelő elektronikus űrlapot használva, és minden szükséges mellékletet csatolva.

Az elektronikus űrlapot a programországokban használt hivatalos nyelvek egyikén kell kitölteni.4.

Mielőtt elkezdi benyújtani pályázatát, kérjük, tekintse meg az alábbi információkat az Online pályázati űrlappal kapcsolatban. A sikeres benyújtáshoz tartoznak bizonyos kritériumok.

  • A kötelező mezők piros színűek.
  • Amint egy szekcióban minden kötelező mező ki lett töltve és a validáció érvényes, a szekciót zöld pipa fogja jelölni. Ha egy szekciónál piros figyelmeztető jel szerepel, az azt jelenti, hogy vagy hiányoznak információk, vagy nem minden kitöltési szabály teljesült.
  • Az űrlap bezárása után a kezdőlapon, a Pályázataim fül alatt tudja ismét megnyitni azt


5.

Amint az űrlap elkészült, kattintson a Benyújtás gombra a beküldéshez.

A benyújtási határidő lejártáig lehetősége lesz újranyitásra és ismételt benyújtásra. Az űrlapot a kezdőlapon, a Pályázataim fülről tudja újranyitni.6.

Minden, a Nemzeti Irodákhoz beérkezett pályázat egy értékelési folyamaton megy keresztül. A pályázati anyagot a befogadó Iroda értékeli a leírt szempontok alapján.

Az értékelési folyamat végén a Nemzeti Iroda eldönti, hogy mely projektek kapnak támogatást. Amint a kiválasztási folyamat véget ért, a NI szerződést köt a szervezettel vagy természetes személlyel, a kiválasztási folyamat eredményének tekintetében.Hogyan csinálja ezt az eszközökön