Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Na tej strani je razloženo, kako se išče organizacije v sistemu za registracijo organizacij preko začetne strani platforme programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. 

Funkcija iskanja je še posebej uporabna, če želite registrirati organizacijo in niste prepričani, ali je že registrirana. Prav tako pa vam omogoča iskanje splošnih podatkov organizacije, ki je registrirana na platformi programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Pomembno

Če nameravate registrirati organizacijo, je zelo priporočljivo, da pred začetkom postopka registracije poiščete, ali obstaja vnos, ki bi lahko ustrezal vaši organizaciji, da se izognete večkratni registraciji. Na podlagi tega se boste lahko odločili, ali boste pri svojih prijavah uporabili obstoječ ID organizacije ali boste nadaljevali z registracijo svoje organizacije, preden začnete s prijavami.

Poleg tega je status obstoječe organizacije naveden tudi v rezultatih iskanja (registrirana, certificirana s strani nacionalne agencije ali razveljavljena).Dostop do iskanja

Razlaga in prikaz

Do funkcije iskanja lahko dostopate na več načinov:

  1. Neposredno na začetni strani platforme programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Za uporabo iskalnika na tej strani se ni potrebno prijaviti z računom EU Login. Izhodiščno je prikazano polje za enostavno iskanje.
  2. Na strani Search for an Organisation (Iskanje organizacije), do katere lahko pridete preko menija Organisations (Organizacije). Če izberete to možnost, se odpre napredno iskanje


Iskanje organizacije

Enostavno iskanje

Izhodiščno je prikazana možnost enostavnega iskanja. 

V vrstico iskanja vpišite popolni ali delni uradni naziv, ime podjetja, spletno stran organizacije, identifikacijsko kodo organizacije ali kodo PIC in kliknite Iskanje. Vse organizacije, ki imajo podobne vrednosti kot tiste, ki ste jih vnesli, bodo prikazane v rezultatih iskanja. Prosimo, oglejte si razdelek s seznamom rezultatov spodaj za več podrobnosti. Pri delnem iskanju je ne glede na iskalne kriterije treba vnesti vsaj 3 znake.


Napredno iskanje

Na začetni strani platforme programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota:

  1. V meniju Organizacije izberite Iskanje organizacije za možnost naprednega iskanja.
  2. Kliknite na gumb Expand advanced search (Razširi napredno iskanje) poleg iskalne vrstice na začetni strani.
  3. Prikaže se razširjen nabor polj Advanced search (Napredno iskanje), ki vam omogoča, da zožite iskalne pogoje.

Če iščete eno organizacijo, je najbolje, da iščete s kodo PIC ali identifikacijsko kodo organizacije (če jo imate), saj je ta edinstvena za vsako organizacijo. Če nimate kode PIC ali identifikacijske kode organizacije, uporabite kateri koli drug iskalni kriterij.

Pritisnite na gumb Search (Išči). 

V prikazanem primeru iščemo organizacijo z uporabo pogojev Legal Name (uradni naziv) in Country (država).

Glede na uporabljene pogoje iskanja bodo rezultati vključevali:

  • vse organizacije, katerih podatki vsebujejo podobne vrednosti, kot ste jih vnesli za uradni naziv, poslovno ime ali spletno stran, ali
  • samo organizacije, katerih podatki se natančno ujemajo z vrednostmi, ki ste jih vnesli na primer pod Country (država), PIC, Organisation ID (ID organizacije), registration number (matična številka), VAT number (ID za DDV) ali Erasmus Charter for Higher Education Code (koda ECHE).

V našem primeru je najdena samo ena organizacija, ki izpolnjuje podane pogoje iskanja.

Vse vnesene pogoje iskanja lahko naenkrat počistite s pritiskom na gumb Reset (Ponastavi). 


Seznam rezultatov iskanja

Razlaga in prikaz

Organizacije, ki ustrezajo vašim iskalnim pogojem, so prikazane na seznamu pod iskalnimi polji.

Na vrhu seznama je izpisano število najdenih vnosov. Privzet prikaz je deset vnosov na stran. Če je bilo najdenih več kot deset vnosov, lahko za pomikanje po seznamu in ogled več rezultatov uporabite puščice na dnu seznama.

Seznam lahko razvrstite glede na različne stolpce naraščajoče ali padajoče tako, da kliknete na puščico navzgor oz. navzdol v zadevnem stolpcu.

Desno zgoraj nad seznamom rezultatov je na voljo iskalna vrstica, s katero lahko še podrobneje iščete po vnosih na seznamu. Vnesite del uradnega naziva, ki ga iščete, in pritisnite Search (Išči).

Seznam rezultatov se bo skrčil glede na vaše dodatne pogoje.