We will upgrade the Confluence Wikis platform.
In the meantime, and report any issue to DIGIT-WIKIS-SUPPORT@ec.europa.eu. You will be able to check new features from the release notes.


Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Ez az oldal azt mutatja be, hogyan tudja szervezetét/intézményét regisztrálni a Szervezetek Regisztrációs felületén, ha azt tervezi, hogy pályázik a Tempus Közalapítvány által koordinált Erasmus+ vagy Európai Szolidaritási Testület pályázataira.


Fontos!

Mielőtt elkezdené szervezete/intézménye regisztrációját, bizonyosodjon meg róla, hogy még nem regisztrálták magukat a rendszerben. Ennek ellenőrzésére használja a "Search" funkciót".

A regisztráció befejezéséhez és folyamatban lévő munkája mentéséhez kattintson a "Register my organisation" gombra. Ez a gomb nem aktív, amíg az összes kötelező szakaszt hiánytalanul ki nem tölti. A kötelező mezők regisztrációja után további szakaszok érhetők el, amelyek lehetővé teszik a dokumentumok feltöltését vagy a kapcsolódó akkreditáció megtekintését. Jelenleg csak az Erasmus+ Felsőoktatási Charta jelenik meg.

Figyelem!

A Szervezetek Regisztrációs felületének nincs automatikus mentési funkciója. Csak akkor zárja be böngészőjét, vagy váltson másik weboldalra, ha a regisztrációját a "Register my organisation" gombra kattintva befejezte. Ellenkező esetben minden megadott információ elveszik, és a regisztrációt újra kell kezdenie. 


Az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület felületének hozzáférése.


Az új regisztráció megkezdése előtt ellenőrizze, hogy szervezetét/intézményét regisztrálták-e már.

Ellenőrizze újra a "Search" funkcióval, hogy szervezetét/intézményét regisztrálták-e már korábban a rendszerben. Miután megbizonyosodott, hogy nincsenek a rendszerben, regisztrálja szervezetét/intézményét.

Amennyiben több találatot is eredményez a keresés, kérjük, egyeztessen munkatársaival, hogy melyik regisztrációt használják. Ha a találatok közül bármelyik PIC kódhoz/OID azonosítóhoz ECHE kód van rendelve, akkor a jövőben ezt a regisztrációt szükséges használni a pályázati űrlapokban. 


Kattintson a "Register My Organisation" menüpontra.

A szervezet/intézmény regisztrációjának megkezdése:

  1. Kattintson a "Register My Organisation" gombra az Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület felületén vagy 
  2. Válassza az "Organisations/Register My Organisation menüpontot.

Ezek közvetlenül a Szervezetek Regisztrációs felületére irányítják.


Belépés az EU Login fiókjával.

Ha éppen nincs bejelentkezve egyik Bizottsági felületre sem, akkor a rendszer kérni fogja, hogy jelentkezzen be EU Login felhasználói fiókjához tartozó adataival. Kérjük, mindenképpen olyan e-mail címet használjon, melyhez kapcsolódik EU Login regisztráció.

Ha nincs még EU Login regisztrációja, hozzon létre egy felhasználót az EU Login oldalon. Kérjük, azt az e-mail címet használja, amely az Európai Bizottság bármely rendszerének elérésére használható. 

Kezdéshez kattintson az "Edit" gombra.

Szervezetek Regisztrációs felületének kezdőlapján, kattintson az "Edit" gombra, hogy elindítsa a regisztrációs folyamatot. Ekkor a regisztráció státusza "DRAFT"

Az  oldalmenü segítségével tud navigálni a regisztrációs űrlap különböző szakaszai között. Az aktuális szakasz teljes kitöltése után (amelyet egy zöld ikon jelez) léphet tovább a következőre. Ha a következő szakaszra próbál navigálni anélkül, hogy az előzőt hiánytalanul kitöltötte volna, figyelmeztető üzenet jelenik meg. "Organisation data" - Szervezeti/intézményi adatok kitöltése.

Adja meg a szervezetére/intézményére vonatkozó szükséges információkat, például a szervezet/intézmény nevét, vagy a cégnevet, a jogállást, a nyelvet, az országot stb. Ha szervezete/intézménye már rendelkezik PIC kóddal, de a szervezet/intézmény adatai nincsenek a Szervezetek Regisztrációs felületén, akkor adja meg PIC kódját, és másolja át adatait.

Ne feledje!

Ha a "Search" funkcióval megtalálta szervezetét/intézményét, nem kell újra regisztrálnia.

Az (info) ikonnal jelzett, rendelkezésre álló eszköztippek további útmutatást és segítséget nyújtanak az egyes mezők kitöltéséhez.

A kötelező adatok megadása után az "Organisation data" menüpont ikonja zöldre vált, ezután léphet a "Legal Address" szakaszra."Legal Address" - Hivatalos cím megadása.

Lépjen a "Legal address" szakaszra a bal oldali menüben, és adja meg a szükséges adatokat. 

A kötelező adatok megadása után a "Legal address" menüpont ikonja zöldre vált, ezután léphet az "Organisation Contact Person" szakaszra. 


"Organisation Contact Person" - Kapcsolattartó hozzáadása.

Kattintson az "Organisation Contact Person" részre a bal oldali menüben.

Az "Organisation Contact Person" képernyő nyílik meg.

Adja meg az összes szükséges információt.

Olyan információkat szükséges megadnia, mint "First and Last Name" (vezetéknév, keresztnév), "Position in the organisation" (beosztás)  és "professional e-mail" (e-mail cím). Minden kötelező mezőt * jelöl.

A jelölőnégyzetek kipipálásával megadhatja az "organisation phones" és "organisation address" adatait, amit a szervezet adataiból másol át a rendszer. 

Ha nem egyezik meg a kapcsolattartó személy telefonszáma vagy címe a szervezet/intézmény adataival, a jelölőnégyzetek kipipálása helyett adja meg a releváns információkat. 

Organisation Contact Person - Kapcsolattartó adatait kitöltötte.

Ha a bal oldali menüpont melletti ikon zöldre vált, akkor minden kötelező mezőt megadott és tovább tud lépni a "Authorised Users" Meghatalmazott kapcsolattartó részhez. "Authorised User" - Első meghatalmazott kapcsolattartó hozzáadása.

A szervezetet/intézményt regisztráló felhasználó lesz az első "Authorised User" - Meghatalmazott Kapcsolattartó. A regisztrációs eljárás során kötelezően meg kell adnia az adatait. 

"Authorised Users" - Meghatalmazott Kapcsolattartó szakasz kitöltése.

Az "Authorised Users" - Meghatalmazott Kapcsolattartó szakasz megjelenik, ha a bal oldali menüben az "Authorised Users" menüpontra kattint. A rendszer néhány adatot automatikusan kitölt, például nevet, e-mail címet. Ezeket az adatokat az ORS az EU Login fiókból másolja át és nem változtathatók. 

Összes szükséges információ kitöltése.

Töltse ki az összes szükséges adatot. A bal oldali menüpont neve melletti ikon zöldre vált ha minden szükséges adatot kitöltött. 

További meghatalmazott kapcsolattartó hozzáadása csak a regisztráció után lehetséges.


Regisztráció jóváhagyása.

Miután az összes szükséges adatot megadta, a "Register my organisation" gomb elérhetővé válik. A regisztráció véglegesítéséhez kattintson a gombra.

Megjelenik egy megerősítő üzenet, valamint az újonnan létrehozott szervezeti/intézményi azonosító (Organisation ID). Az azonosító 8 számjegyből áll, elején egy "E " betűvel. 

A képernyő tetején lévő "status" "Draft"-ról "Registered"-re vált, és megjelenik mellette az Organisation ID (szervezeti/intézményi azonosító). 

A "Registered" státusz azt is jeleni, hogy sikeresen regisztrálta szervezetét/intézményét. Ez még nem azt jelenti, hogy a Nemzeti irodája is elfogadta a regisztrációját. 

Miután regisztrálta az alapadatait, két újabb szakaszt kell még kitöltenie:

Ekkor már lehetősége van több meghatalmazott kapcsolattartót hozzáadni.

Akkreditáció.

Az "Accreditation" akkreditációk szakasz a sikeres regisztrációt követően a bal oldali menüben jelenik meg. Ha még nem rendelkezik akkreditációval, ez a szakasz üresen marad. Ha a PIC kódja korábban már kapcsolódott felsőoktatási (ECHE) chartához, ez itt megjelenik. Ha a regisztráció során elfelejtette megadni PIC kódját az "Organisation data" szakaszban, lehetősége van ezt pótolni, majd az "Update my organisation" gombbal visszaléphet az "Accreditations" szakaszba, ahol ellenőrizni tudja ECHE kódját megjelent-e az akkreditációk között.


"Documents" - Dokumentumok. 

A szervezet/intézmény sikeres regisztrációja után csatolhatja Nemzeti Iroda által előírt hitelesítéshez szükséges dokumentumokat is. A szükséges dokumentumok listáját az Erasmus+ Európai Szolidaritási Testület útmutatójában találja meg. A dokumentumok feltöltésével kapcsolatos további információkat a Dokumentumok kezelése részben talál.

Megjegyzés.

A Szervezetek Regisztrációs felülete értesítő e-mailt küld mindazon személyeknek, akiket regisztráltak a szervezet/intézmény kontaktjaihoz. Ez az értesítés a következőket tartalmazza: Szervezeti/intézményi azonosítót (Organisation ID), illetve további információkat és szükséges linkeket.