Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

(info) FRISSÍTÉS ÉRKEZIK

Az Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület dokumentumai a 2019 október 22-től érvényes megújított szervezeti/intézményi regisztrációs eljárásból fakadó változások miatt átdolgozásra kerülnek. Néhány oldalon és/vagy képen azonban továbbra is megjelenhetnek az URF rendszerre vagy a PIC számokra vonatkozó utalások. Alapszabályként kérjük, hogy tekintsék úgy, hogy az URF rendszerre történő utalások az új szervezeti/intézményi regisztrációs rendszerre (Organisation Registration System), a PIC számra történő utalások pedig a szervezeti/intézményi azonosító számra (Organisation ID) vonatkoznak.Az Erasmus+ Pályázatok kezdőképernyő a kiindulópont minden pályázati űrlaphoz. Itt két fő menüpont található: a Lehetőségek  fül és a  Pályázataim  fül.

Amennyiben korábban nem kezdett meg pályázati űrlapot, akkor az online űrlapok felületre történő belépéskor, illetve a  Kezdőképernyő  ikonra kattintva a  Lehetőségek  fül fog alapértelmezettként megjelenni. Máskülönben a  Pályázataim  fül nyílik meg.


Az alábbi elemek jelennek meg a képernyőn: 

 1. Felhasználónév és email  cím a jobb felső sarokban található.
 2. Kilépés  gomb a név melletti nyílra kattintva jelenik meg.
 3. A  Nyelv kiválasztása  gomb a felhasználónév felett található. A kiválasztott nyelvi beállítás megmarad minden jövőbeli belépés során.
 4. Egy sor  link  segítségével egyenként elnavigálhat az Erasmus+ Pályázati útmutató, a Jogi tájékoztatás, a GYIK és az Erasmus+ Kapcsolat információs oldalakra.
 5. Amennyiben általános, vagy pályázati kategória-specifikus üzenetei vannak, egy  Értesítési  felület jelenik meg; ennek háttérszíne az üzenet tartalmától függően változik:
  1. zöld – információs üzenet
  2. sárga – figyelmeztető üzenet
  3. kék – felszólító üzenet
  4. piros - hibaüzenet
  Figyelem! Amennyiben bármelyik megjelenő értesítés érvényes egy adott pályázattípusra, akkor ezek az üzenetek megjelennek az adott pályázattípushoz kapcsolódó összes pályázati űrlapon.
 6. A  Lehetőségek  fül jeleníti meg azokat a pályázati kategóriákat, amelyekre jelenleg pályázhat.
 7. A  Pályázataim  fül megjeleníti a folyamatban lévő piszkozatokat és a benyújtott pályázatokat.

"Lehetőségek" fül.

Magyarázat és példa

A  Lehetőségek  fül tartalmazza az  összes  Erasmus+ lehetőség leírását, amelyek vagy  A lehetőséget érintő terület  vagy pedig  Pályázati kategóriák  szerint vannak csoportosítva.

Egy pályázati kategóriára (a lenti példában a   Köznevelés  kategóriára kattintottunk) vagy egy területre kattintva  megjelenik az adott kategóriába tartozó lehetőségek listája.

Megjelenik a Lehetőségek oldal.

Csak a jelenleg pályázható lehetőségek esetében jelenik meg a  Pályázat megnyitása gomb. Kattintson erre a gombra a pályázati űrlap megnyitásához (lásd: HU_Online Pályázati Űrlapok: Az űrlap kitöltésének menete). 

"Pályázataim" fül.

Magyarázat és példa

A  Pályázataim fül segítségével megtekintheti az összes pályázatát, valamint azokat a pályázatokat, amelyeket más felhasználók osztottak meg Önnel.

Amennyiben elsőként nyit meg egy online űrlapot, és nem kezdte meg annak kitöltését, akkor a pályázatok listája üres lesz.

A Pályázataim alatt megjelenített információk a következők:

 1. Keresési szűrők:
  1. Bontsa ki az Ön által elérhető pályázatok listájának szűréséhez.
  2. A keresési szűrők alapértelmezettként a legutóbbi felhívási évet fogják mutatni. Módosítsa ezeket a szűrőket a preferenciáinak megfelelően.
 2. Elmentett szűrők:
  1. Ez a gomb akkor használható, ha már van Önnek elmentett szűrője. Ha még nem mentett el szűrőt, egy szűrő sem fog megjelenni. Lentebb találja, hogyan kell szűrőt elmenteni.
 3. Pályázatok listája.
  A következők jelennek meg:
  1. Az Ön számára elérhető pályázatok száma.
  2. Lista válogatási feltételek. Alapbeállításként a lista a módosított adatok szerinti növekvő sorrendben van (a legutóbbi módosítások vannak legfelül).
  3. A pályázat részletei.
  4. Az aktuális oldalon szereplő elemek száma alapértelmezés szerint 10 pályázat. Ha a pályázatok listája hosszabb, kiválaszthatja, hogy egyszerre többet jelenítsen meg vagy lapozzon a következő oldalra.


Pályázat állapotai.

Egy pályázatnak az alábbi állapotai lehetnek:

 1. Piszkozat: A pályázati űrlap szerkeszthető és lehet hiányos vagy kitöltött, de még benyújtott VAGY az űrlap újra megnyitásra került.
 2. Újranyitva: A pályázati űrlap benyújtásra került, de a pályázó a beadási határidő előtt újra megnyitotta. Ez az állapot szintén tekinthető piszkozatnak.
 3. Iroda által újranyitott: A beadási határidő már eltelt, de a Nemzeti Iroda hosszabbítást engedélyezett. A meghosszabbítás csak akkor biztosított, hogyha Önnek jogos indoka van a hivatalos határidőn túli benyújtásra. Ez az állapot szintén tekinthető piszkozatnak.
 4. Benyújtott: A pályázat benyújtásra került a megfelelő Nemzeti Irodához vagy az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökséghez (EACEA).
 5. Lejárt határidő: Az űrlap nem került benyújtásra a benyújtási határidőig.
 6. Törölve: Az űrlap nem került benyújtásra és törölték a határidőt követően.

A pályázat állapotát a keresési szűrőben megtalálja, mint ahogyan a pályázatok listájában a pályázati információkban is.Pályázatok listája.

A pályázatok listája az összes Önhöz tartozó pályázatot megjeleníti: benyújtott, nem benyújtott, lejárt, törölt és megosztott pályázatokat.

Ha Ön először lép be a pályázati weboldalra és még nem kezdte el űrlap kitöltését, a pályázatok listáját üresen találja.

A pályázat adatai.

A következő információk találhatók az egyes pályázatoknál:

 1. Kitöltés állapotaHiányos vagy Kész. Ezt azt jelzi, hogy vagy minden kötelező mező kitöltésre került, és/vagy az űrlap összes szabályát betartotta.
 2. Pályázat információ: Kattintson az Űrlap azonosítóra  vagy a Pályázati kategória nevére (mindkettő hivatkozással ellátott, kék színű) az űrlap megtekintéséhez / szerkesztéséhez. Az elérhető információk a következők:
  1. Pályázati kategória típusa
  2. A projekt neve a pályázati űrlapon megadottak szerint
  3. Összes támogatás, az űrlap által számolva (amennyiben alkalmazható)
  4. A pályázat tulajdonosa
  5. Űrlap azonosító
  6. Utolsó benyújtás (amennyiben alkalmazható)
 3. Űrlap kitöltöttség diagramja: Százalékosan mutatja a pályázat kitöltöttségi szintjét. Lejárt vagy törölt pályázatoknál ez nem látható.
 4. Hátralévő napok: A benyújtási határidőig fennmaradó napok száma. Lejárt vagy törölt pályázatoknál ez nem látható.
  Figyelem: Késői benyújtás esetén a határidőt a Nemzeti Iroda határozza meg és eltér az általános űrlapok beadási határidejétől. 

 5. Utolsó módosítás: Dátum és idő.
 6. Kattintson a menü gombra a menüelemek megjelenítéséhez. Különféle műveleteket tud végrehajtani az űrlapon a pályázat állapotától és az Ön szerepétől függően. A részletes információkért olvassa el a következő részt.

Képernyő példa egy benyújtott pályázatról a pályázatok listájában:Képernyő példa egy nem benyújtott pályázatról a pályázatok listájában:

Példa egy megosztott benyújtott pályázatról a pályázatok listájában, ami mutatja a kapott hozzáférés szintjét is. Részletekért látogasson el ide HU_Online űrlap: Pályázat megosztása.

Menü gomb lehetőségek.

A lehetséges választási lehetőségek a menü gombon a következők:

 1. Szerkesztés: Megnyitja a pályázati űrlapot további aktualizálások céljából való szerkesztésre. Ez a lehetőség csak a piszkozat állapotban lévő pályázatoknál érhető el, a benyújtási határidő lejárta előtt.
 2. Megosztás: Megnyitja az űrlap megosztási képernyőjét. Minden pályázati állapot esetén elérhető.
 3. Benyújtási előzmények: Megnyitja az űrlap benyújtási előzmények képernyőjét. Minden pályázati állapot esetén elérhető.
 4. Előnézet: Megnyitja a pályázati űrlapot csak olvasásra módban. Nem érhető el a piszkozat állapotban lévő pályázatoknál, kivéve ha a felhasználónak csak olvasásra hozzáférése van vele megosztott pályázatok esetében.
 5. Újranyitás: Újra megnyitja a már benyújtott pályázatot szerkesztésre és megváltoztatja a pályázat állapotát Újranyitottra. Elérhető a benyújtott pályázatoknál a benyújtási határidőig.
 6. Törlés: Törli a pályázati űrlapot. Nem elérhető benyújtott pályázatoknál.
  Figyelem: Ha az űrlap korábban már benyújtásra került, de a jelenlegi állapota engedi a menü gomb általi törlést, egy felugró ablak jelenik meg: „Korábban benyújtott pályázat nem törölhető”.

Keresési szűrők.

Keresés szűrővel.

A kereső szekció egy vagy több feltételnek megfelelő pályázatokra való keresést tesz lehetővé, ahogy a lentebb található képernyőfelvétel is mutatja. Alapbeállításként a Keresési szűrők rejtve vannak.

A keresési szűrő beállításokhoz kattintson a Keresési szűrők gombra. Különféle lehetőségek érhetők el, például Pályázati felhívás, Nemzeti Iroda, Pályázattípus vagy Pályázat állapota. Figyelem: Az eredményes kereséshez legalább egyet adjon meg a következőkből: pályázati felhívás, pályázati kör és / vagy pályázattípus.

 1. Válassza ki a keresési szűrő lehetőségeket, úgy, mint Pályázati felhívás éve, Pályázattípus és Pályázati kör.  
 2. Kattintson a Keresésre.
 3. A meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok megjelennek a listában.

A keresés újraindításához klikkeljen a Keresési Feltételek Törlése gombra.

A keresési szűrő mentése, használata és törlése.

Szűrő elmentéséhez:

 1. Vigye fel a keresési feltételeket.
 2. Kattintson a Szűrő Mentése Másként gombra.
 3. A felugró ablakban adjon meg egy egyedi Szűrő nevet. Ha ugyanazon a néven már létezik szűrő, egy figyelmeztetés jelenik meg, helyesbítenie kell a szűrő nevét ahhoz, hogy el tudja menteni.
 4. Kattintson a Mentés gombra.


Elmentett szűrő használata:

 1. Kattintson az Elmentett Szűrők legördülő sávra.
 2. Amennyiben az elmentett szűrők listája hosszú, úgy használja a Keresés dobozt a keresett szűrő megtalálásához. Kezdje el begépelni a szűrő nevét és a lista kiszűri az eredményt.
 3. Kattintson a Jelentkezés alatti nyílra.
 4. A feltételeknek megfelelő pályázatok megjelennek a listában.


Elmentett szűrő törlése:

 1. Lépjen be az Elmentett Szűrők legördülő sávba.
 2. Használja a Keresés dobozt az adott szűrő törléséhez. Kezdje el begépelni a szűrő nevét és a lista kiszűri az eredményt.
 3. Kattintson a Törlés alatti X-re.
 4. Erősítse meg a törlést.
 5. A szűrő eltávolításra került.

Keresés űrlap azonosítóval.

Az űrlap azonosító alapján is indíthat keresést.

 1. Írjon be legalább 5 karaktert az űrlap azonosítóból az Űrlap azonosító mezőbe.
 2. Kattintson a Keresésre.
 3. Az űrlapok a pályázatok listájában megjelennek.

Figyelem: Az űrlap azonosító beírása eltávolít minden olyan keresési feltételt, amit a keresési szűrőknél beállított.