Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

(info) FRISSÍTÉS ÉRKEZIK

Az Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület dokumentumai a 2019 október 22-től érvényes megújított szervezeti/intézményi regisztrációs eljárásból fakadó változások miatt átdolgozásra kerülnek. Néhány oldalon és/vagy képen azonban továbbra is megjelenhetnek az URF rendszerre vagy a PIC számokra vonatkozó utalások. Alapszabályként kérjük, hogy tekintsék úgy, hogy az URF rendszerre történő utalások az új szervezeti/intézményi regisztrációs rendszerre (Organisation Registration System), a PIC számra történő utalások pedig a szervezeti/intézményi azonosító számra (Organisation ID) vonatkoznak.
Az űrlap kitöltése során van néhány elem, amely minden szakaszban megegyezik. Ez az oldal bemutatja ezeket az alapvető funkciókat, és kiemeli azokat a szakaszokat, amelyek közösek minden pályázatban.

Az űrlap képernyőn megjelenő információkat, valamint figyelmeztető üzeneteket tartalmaz, amelyek speciálisan a kiválasztott pályázati űrlappal vagy az éppen használatban lévő mezővel kapcsolatosak.

Kérjük, olvassa el a képernyőn megjelenő információkat, és amennyiben további segítségre van szüksége, tekintse meg az adott pályázati kategóriához kapcsolódó tartalmat. Ezt a főoldalon érheti el : HU_Útmutató az online pályázati űrlapok kitöltéséhez.


Fontos: Ne használjon több lapot a böngészőben!

Az online űrlap kitöltése során   ne használjon több lapot a böngészőben, és ne nyisson meg több böngésző ablakot sem ugyanazon pályázat számára. Ez problémát okozhat az űrlap automatikus mentési funkciójában, és  adatvesztést  okozhat a pályázatában.Az űrlap elrendezése.

Magyarázat és példa

Miután rákattintott a  Pályázat megnyitása gombra a kívánt lehetőségnél, és bezárta az üdvözlő üzenetet, megjelenik a pályázati űrlap.

  1. A pillanatnyilag kiválasztott képernyő jelenik meg a főoldalon. Ebben a példában az  Útmutató  oldal jelenik meg. Erősen ajánlott, hogy figyelmesen olvassa el ennek tartalmát, mielőtt elkezdi kitölteni az űrlapot.

  2. Információ a pályázati felhívásról, valamint a pályázati űrlap azonosítója megjelenik a főoldal tetején.

  3. Az  oldalmenü segítségével tud navigálni az űrlap különböző szakaszai között. A pillanatnyilag kiválasztott szakasz sárgával van jelölve. A szakasz neve melletti figyelmeztető ikon jelzi, ha hiányzó információk vannak a szakaszon belül. Amint minden kötelező információ megadásra került, egy zöld pipa jelenik meg, jelezve, hogy az adott szakasz teljesen ki van töltve.

  4. Az űrlap automatikusan mentésre kerül, az utolsó mentés időpontja a képernyő bal oldalán, lent jelenik meg. Ez alatt található egy gomb, amelynek a segítségével a pályázati űrlap  PDF  fájlként lementhető. A  Benyújtás  gomb aktívvá válik, amint minden szakasz teljesen kitöltött.

  5. Amennyiben a pályázás során tudomást kell szereznie az adott pályázati kategóriához kapcsolódóan bármilyen fontos információról (pl. határidő kiterjesztése), akkor ezek az információk az  Értesítések  oldalon jelennek meg.

Nyelvválasztás.

Magyarázat  és példa

Az oldal alapértelmezett  nyelve  az angol. Ennek megváltoztatásához kattintson a nyelvi ikonra a képernyő jobb felső sarkában, és válassza ki a használni kívánt nyelvet.

Figyelem: A kiválasztott nyelvi beállítás megmarad minden jövőbeli belépés során!

Kötelező szakaszok és mezők.

Magyarázat és példa

A kötelező szakaszok piros felkiáltójellel vannak jelölve , jelezve az információhiányt, vagy azt, ha az űrlap kitöltése nem a szabályoknak megfelelően történt meg.

A legtöbb kötelezően kitöltendő egyedi mező piros színnel van jelölve. 

Amint minden kötelező mező kitöltésre került, valamint a szakaszra vonatkozó érvényesítési szabályok teljesülnek, akkor a szakasz zöld pipával lesz megjelölve.

A kötelezően kitöltendő egyedi mezők zöld színnel lesznek megjelölve.

Navigáció a pályázat szakaszai között, illetve azon belül.

Magyarázat és példa

Ahhoz, hogy egy adott projektszakaszhoz hozzáférjen, használja a bal oldalon található  oldalnavigációs  menüt.


Néhány oldal esetében egy  navigációs link és/vagy oldalcímke  található az oldal tetején. Ez a navigációs link lehetővé teszi, hogy követve a „morzsákat”, visszatérjen a korábbi oldalra, amelyről a jelenlegi oldalt megnyitotta.

Az alábbi példában, a  Pályázó intézmény / szervezet  szürkével van megjelenítve, mivel ez a jelenleg kiválasztott oldal. A  Pályázó intézmény / szervezet  oldal a  Részt vevő szervezet(ek)  oldalról érhető el.

A  Részt vevő szervezet(ek)  hivatkozásra kattintva visszatérhet az előző oldalra.

A navigációs link melletti címkék segítségével lehetséges az adott oldalon belüli szakaszok között navigálni, vagy használja a görgetősávot a fel- és legörgetéshez.

Ebben a példában, a pályázó szervezet oldalon található külön szakaszok (Részletek, Profil, Akkreditáció, Hivatalos képviselő(k) és kapcsolattartó(k),  valamint  Háttér és tapasztalat) elérhetőek a fenti címkék használatával, vagy a képernyő legörgetésével. 

Ezek a címkék áttekintést nyújtanak arról is, hogy mely szakaszok kerültek kitöltésre.


A  Ház gomb  segítségével térhet vissza a Pályázataim oldalra.

Menü gomb.

Magyarázat és példa

Az elemek listája bővíthető, megtekinthető vagy szerkeszthető az elem nevének kiválasztásával vagy a menü gomb használatával.

Aláhúzott hivatkozások vagy menü gomb.

Egy elem részleteihez úgy férhet hozzá, ha rákattint a Név/cím hiperhivatkozásra. Vagy ha a részletek még nincsenek hozzáadva, a kipontozott vonalra kattintva beírhatja azokat, ahogyan a lenti példa is mutatja.

Az elemek egy részénél elérhető a MENÜ gomb, lehetőséget biztosítva az elem részleteinek megtekintésére, szerkesztésére, frissítésére vagy törlésére.

Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre. A menü gombra kattintva tekinthetők meg a választási lehetőségek. Itt található néhány példa:

Automatikus mentés és piszkozat.

Magyarázat és példa

Az űrlap automatikusan mentésre kerül 2 másodpercenként. Az  Elmentve (helyi idő)  információ a képernyő bal oldalán, lent ennek megfelelően frissül.

Az űrlap bezárását követően, újra elérheti azt a  Pályázataim fül alatt az online pályázatok kezdőképernyőn.

További segítség és útmutatók.

Magyarázat és példa

Az űrlapon belül lehetőség van arra, hogy egyes részekről több információt kapjunk. Ehhez helyezze a kurzort a kérdőjel fölé. .

Az űrlapon végzett tevékenységek előhozhatnak figyelmeztető vagy informáló jellegű üzeneteket. Itt található néhány példa:

Olvassa el az  Útmutatók  részt információkért és hivatkozásokért, amelyek segítik az űrlap kitöltésében.