Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Relevancia

 Ide kattintva megtekintheti a táblázatot a pályázati felhívási évekkel és a pályázati kategóriákkal, amelyekben a következő wiki oldal releváns.

Call YearAction Type

2018

ESC11 - Volunteering Projects


A pályázati űrlap ezen részében azokról az önkéntes tevékenységekről adhat meg információkat, amelyeket a projekt keretében kívánnak megvalósítani. A projekt költségvetése részben az itt megadott adatok alapján kerül automatikusan kiszámításra.


Figyelem!

A kérdések és a mezők eltérőek lehetnek a pályázati kategóriától függően. Kérjük, olvassa el a képernyőn található információt figyelmesen a releváns mezők és szekciók kitöltéséhez.

Gyors lépések


Részletes lépések


Lépések
1

Kattintson a „Tevékenységek” pontra az oldalsó menüben.

Tevékenységek hozzáadásához klikkeljen a „Tevékenységek” pontra az oldalsó menüben. Megnyílik a Projekttevékenységek oldal, mely tartalmazza az Önkéntes tevékenységek és a  Kiegészítő tevékenységek részeket.

2

Az első tevékenység hozzáadása az „Önkéntes tevékenységek” menüpont alatt.

Az első önkéntes tevékenység hozzáadásához klikkeljen a Menu gombra az önkéntes tevékenységek listájában, és válassza ki a Tevékenységek Részletei pontot. Vagy klikkeljen a pontozott vonalra a Tevékenység címe oszlopban.

TEVÉKENYSÉG HOZZÁADÁSA gombbal adhat hozzá további tevékenységeket a későbbiekben.


A Tevékenység oldal megnyílik. Ez három részből áll:

  • Tevékenység részletei
  • Turnusok
  • Tevékenység költségvetése.

A hozzáadott tevékenységek automatikusan sorszámot kapnak. Ebben az esetben, mivel ez az első hozzáadott tevékenység, ennek a sorszáma Tevékenység- A1.

3

A "Tevékenység címének" megadása és a „Tevékenység típusának” kiválasztása.

Adja meg a Tevékenység címét a szövegdobozban. Ezt követően válassza ki a Tevékenység típusát a legördülő menüből.

A választott tevékenységtípusnak megfelelően a Turnusok szakasz alatt pirossal kiemelt üzenetek jelenhetnek meg, melyek arra vonatkozóan tartalmaznak információkat, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie az adott tevékenységtípusnak.


4

A „Tevékenység leírása” mező kitöltése.

Adja meg a megvalósítani kívánt tevékenység részletes leírását.

Amint minden mező kitöltésre került, a Tevékenység részletei menüpont az oldal felső sávjában zöld pipával lesz megjelölve.

5

„Turnusok” hozzáadása a tevékenységhez.

Válassza ki a „Turnusok részletezése” pontot a menüből.

Az első turnus hozzáadásához klikkeljen a Menü gombra, és válassza ki a Turnus részletei pontot, vagy klikkeljen a pontozott vonalra a Küldő ország / Célország oszlopban.

A TURNUS HOZZÁADÁSA gombbal adhat hozzá a későbbiekben további turnusokat ehhez a tevékenységhez, amennyiben ez szükséges.


A Turnus oldal két részből áll:

  • Turnus részletei
  • Költségek, melynek további alszakaszai vannak. A költségvetés szakasz mezői automatikusan kitöltésre kerülnek a résztvevőknél és a költségeknél megadott információk alapján.

A Turnus részleteinek megadása.

Csakúgy, mint a tevékenységek, a hozzáadott tevékenységek is automatikusan sorszámot kapnak. Ebben az esetben ez a Turnus – 1, Tevékenység-A1.

Adjon meg minden szükséges részletet, amely erre a szakaszra vonatkozik (részt vevő országok, résztvevők, és tevékenység időtartama).

Információ

  • A kérdőjelek fölé helyett kurzor megjeleníti az itt kért adatokra vonatkozó információk.

  • Néhány mező ebben a szakaszban legördülő menüt tartalmaz.

  • Emellett figyelmeztető üzenetek jelennek meg, amennyiben a megadott adatok nem felelnek meg az érvényesítési szabályoknak.

Amint a megadott információk helyesek, az oldal felső sávjában található mezők zöld pipával lesz megjelölve.

Figyelem

Ha a Küldő ország ugyanaz, mint a Célország egy tevékenységen belüli speciális turnus esetében, az adott tevékenységre vonatkozóan a Tevékenység részletei oldalon további kérdések megválaszolására lesz szükség.


Utazási információk aktualizálása.

A Turnus Utazás szakaszában szükséges megadni a Résztvevők számát, beleértve a kísérő személyeket is.

Alaphelyzetben itt megjelenik a Turnus részletei szakaszban megadott résztvevői létszám. Amennyiben szükséges, itt csökkenthető a létszám.

Válassza ki a Távolsági sávot a legördülő menüből. Az „Igényelt támogatás / fő” és az „Utazási támogatás összesen” mezők automatikusan kitöltésre kerülnek.


Rendkívüli támogatás igénylése költséges utazás esetén (amennyiben releváns).

Figyelem

Ha a Rendkívüli támogatás költséges utazás esetén kiválasztásra kerül, akkor nem lehet igényelni további támogatást. Amennyiben korábban bármilyen információt hozzáadott az Utazás szakaszban, ennek a lehetőségnek a kiválasztása törli az  ott szereplő adatokat.

Költséges utazás esetében igényel támogatás igényléséhez pipálja ki a Rendkívüli támogatás igénylése költséges utazás esetén mezőt, és töltse ki az alábbi mezőket: Résztvevők száma, Leírás és indoklás, valamint Támogatás (EUR) (maximum az elszámolható költségek 80%-a).A „Szervezési támogatás” részletezés (amennyiben releváns).

A Szervezési Támogatás szakaszban a résztvevők létszámát és a napok számát módosítani lehet, amennyiben szükséges. Az itt megjelenő információk a korábban megadott turnusadatok alapján került automatikusan kitöltésre.

A támogatás összege mezők automatikusan frissülnek. 

Figyelem

Az Előkészítő Látogatás esetében ez a szakasz nem látható.


A „Zsebpénz” részletezése.

A Zsebpénz szakaszban a résztvevők és a napok száma módosítható, amennyiben ez szükséges. A támogatás összege mezők automatikusan frissülnek.


A „Megerősített támogatás” részletezése (amennyiben releváns).

Amennyiben szükséges, van lehetőség Megerősített támogatás költségeinek hozzáadására. Adja meg az Utazási napok / fő értékét. Az Igényelt támogatás / fő / nap és a Megerősített támogatás összesen automatikusan kiszámításra kerülnek.

Figyelem

Az Előkészítő Látogatás esetében ez a szakasz nem látható.A „Zsebpénz” részletezése.

Ebben a szakaszban hozzáadható a Zsebpénz. Határozza meg az Utazási napok / fő értékét. Az Igényelt támogatás / fő / nap és a Zsebpénz összesen mezők automatikusan kiszámításra kerülnek.


A „Rendkívüli költségek” részletezése.

Amennyiben szükséges, lehetséges Rendkívüli költségek hozzáadása. A RENDKÍVÜLI KÖLTSÉG HOZZÁADÁSA gomb használatával adhatja meg a részleteket, és megadhat többféle költségtípust.

Meg kell adni a következő adatokat: Résztvevők létszáma, Leírás és indoklás, valamint meg kell adni a kért Támogatási összeget EUR-ban.


Tételek törléséhez klikkeljen a Törlés gombra.


6

A „Nyelvtanulási támogatás” hozzáadása (amennyiben releváns).

A Nyelvtanulási támogatás szakasz kizárólag azon Önkéntes tevékenységek tevékenységtípus esetében érhető el, amelyek időtartama (az utazási napok nélkül) minimum 60 nap.

További információk: Nyelvtanulási Támogatás Web Form


7

A „Turnus teljes költségvetése”.

Ez a szakasz mutatja az adott turnus teljes költségvetését. A Támogatás automatikusan kiszámításra kerül, amely az adott turnus összes költségtételének összege. Az ebben a szakaszban szereplő értéket nem lehet módosítani.

Bármilyen módosítást az adott turnus releváns költségszakaszában lehet megtenni.

8

Visszatérés a „Tevékenység részletei” oldalra.

A turnus összes információjának frissítése után térjen vissza a Tevékenység részletei képernyőre az oldal tetején található link segítségével. A jelenleg hozzáadott turnus most láthatóvá válik a turnusok listájában.

További turnusokat a TURNUS HOZZÁADÁSA gombbal adhat hozzá. Adja meg az összes információt ugyanazon a módon, ahogy azt a Turnus 1 esetében tette.


9

Turnus szerkesztése vagy törlése.

Amennyiben változtatni szeretne a már hozzáadott turnusokon, vagy törölni szeretné azt, használja az adott turnus mellett szereplő Menü gombot a Tevékenység részletei oldalon.

Válassza ki a Turnus részletei pontot a szerkesztéshez, vagy a Turnus törlése gombot a végleges törléshez. A Turnus részletei pont kiválasztásával megnyílik az adott turnushoz kapcsolódó, összes részletet tartalmazó oldal.

Figyelem

Minden tevékenységnek tartalmaznia kell minimum egy turnust, ezért a Turnus törlése opció nem elérhető, amennyiben csak egy turnus hozzáadása történt meg.


10

A "Tevékenység teljes költségvetése".

Ez a szakasz mutatja a Tevékenység teljes költségvetését. Ez automatikusan kiszámításra kerül az adott tevékenységen belüli összes Turnus teljes költségvetése tételek összegeként. Az ebben a szakaszban szereplő értéket nem lehet módosítani. A tevékenység teljes költsége esetében bármilyen módosítást a releváns Turnus részletei szakaszban lehet megtenni.

11

Visszatérés a "Tevékenységek listájához".

Ha minden információ rögzítésre került az adott tevékenységgel kapcsolatosan, térjen vissza a Projekttevékenységek képernyőre az oldal tetején található link segítségével. A tevékenység. A tevékenység most láthatóvá válik az Önkéntes tevékenységek listájában.

Amennyiben minden információ helyesen lett megadva, a tevékenység zöld pipával lesz megjelölve.


12

További tevékenységek hozzáadása.

További tevékenységeket a TEVÉKENYSÉG HOZZÁADÁSA gombbal adhat hozzá, majd adja meg az összes információt ugyanazon a módon, ahogy azt a Tevékenység  1 esetében tette.


13

Amennyiben minden tevékenységet és a hozzá kapcsolódó turnusokat is megadta, a Projekttevékenységek menüpont az oldalsó menüben kitöltöttre változik, melyet zöld pipa jelez.


14

Az önkéntes tevékenységek szerkesztése vagy törlése.

A már hozzáadott önkéntes tevékenységek szerkesztéséhez klikkeljen a Menü gombra, és válassza a Tevékenység részletei pontot.

A már hozzáadott tevékenységek törléséhez klikkeljen a Menü gombra, és válassza a Tevékenység törlése pontot.


15

„Kiegészítő tevékenységek” hozzáadása (amennyiben releváns).

Görgessen le a kiegészítő tevékenységek hozzáadásához, amennyiben tervezi ilyen tevékenység megvalósítását. Alaphelyzetben a „Terveznek kiegészítő tevékenységeket?” kérdés alatti a legördülő menü üres.

Válassza ki a Nem válasz, ha nem tervez ilyen tevékenységet. A továbbiakban ebben a szakaszban nincs teendője.


Az „Igen” kiválasztása a legördülő listából.

Válassza ki az Igen választ a legördülő menüből kiegészítő tevékenységek megadásához. Ez esetben további mezők fognak megjelenni.


A kért információk megadása.

Az újonnan megjelenő szövegdobozban adja meg a kért információkat.


A „Tevékenység részletei” pont megnyitása, és a kért információk megadása.

A kiegészítő tevékenység konkrét részleteinek megadásához klikkeljen a Menü gombra és válassza ki a Tevékenység részletei pontot a folytatáshoz. Vagy klikkeljen a pontozott vonalra a Tevékenység típusa vagy az ID oszlopban.

A KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG HOZZÁADÁSA gombbal adhat hozzá további kiegészítő tevékenységeket a későbbiekben.

A Tevékenység CA1 oldal megnyílik. A további kiegészítő tevékenységek automatikus sorszámot kapnak, például: CA2, CA3, stb.

Adja meg a kért információkat, mint például a Tevékenységtípus, Költségek (közvetlen és közvetett), Főbb elemeket a szövegdobozokban. Figyelem: a kiegészítő tevékenységek Közvetett költségeinek összege a Közvetlen költségek 0 és 7%-a közé eshet.

Térjen vissza a Projekttevékenységek fő képernyőhöz az oldal tetején található link segítségével, vagy az oldalsó menü használatával, ha már minden információt megadott.

A Kiegészítő tevékenységek táblázatban most láthatóvá válnak a megadott információk. A Támogatás rész automatikusan kiszámításra kerül, amely a közvetlen és közvetett költségek összegének a 80%-a.

Amint minden kiegészítő tevékenységet megadott az adatlapon, folytathatja az űrlap kitöltését a következő résszel.

16

A kiegészítő tevékenység szerkesztése vagy törlése.

A már hozzáadott kiegészítő tevékenység szerkesztéséhez klikkeljen a Menü gombra és válassza a Tevékenység részletei pontot.

A már hozzáadott tevékenység törléséhez klikkeljen a Menü gombra és válassza a Tevékenység törlése pontot.