Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Bizonyos elemek az űrlapokon minden szekcióban azonosan jelennek meg. Ezen az oldalon bemutatjuk ezeket az alapvető elemeket és az összes pályázat szempontjából közös részeket.

Az űrlap a képernyőn az éppen kezelt űrlappal vagy az éppen kitöltött mezővel kapcsolatban információkat és figyelmeztető üzeneteket is megjeleníthet. Kérjük, mindig olvassa el a megjelenő információkat, és amennyiben szükséges, ellenőrizze az adott pályázattal kapcsolatosan megadott információkat. Ez a tartalomjegyzékről elérhető: Kitöltési útmutató az online űrlaphoz.

Fontos: Ne használjon több lapot böngészőjében!

Mikor a szükséges információkat kitölti az online pályázati űrlapon, fontos, hogy  ne használjon több böngésző lapot  és ne nyisson meg több böngésző ablakot az alkalmazáshoz. Ez problémákat fog okozni az űrlap mentési funkciójában és  adatvesztést eredményez az űrlapban.
Az űrlap elrendezése.


Magyarázat és kép

1

Az űrlap megnyitása és az üdvözlő üzenet bezárása után az online pályázati űrlap jelenik meg.

  1. Az aktuálisan kiválasztott képernyő a főablakban jelenik meg. Ebben a példában az Útmutató képernyője jelenik meg. Erősen ajánlott az Útmutató szöveget figyelmesen elolvasni az űrlap kitöltése előtt.

  2. A pályázati felhívásról információ az ablak tetején található.

  3. Az oldalsó menüben navigálhat az űrlap különböző szekciói között. A kiválasztott szekciót sárga szín jelöli. Az egyes szekciók címei mellett figyelmeztető ikon jelzi, hogy ha hiányzik valamilyen információ. Ha az adott szekcióban minden kötelező információt megadott, egy zöld pipa jelenik meg a szekció címe mellett.

  4. Az űrlap automatikusan mentésre kerül, a mentés utolsó időpontja a képernyő bal alsó sarkában jelenik meg. Az ez alatti gombbal lehet a pályázati űrlapból PDF fájlt létrehozni. A Benyújtás gomb csak akkor válik aktívvá, ha az összes szekció befejezett jelölést kapott.

2

Nyelv választása.


Magyarázat és kép

1

A képernyők alapértelmezett nyelve angol. Ennek megváltoztatásához kattintson a képernyő jobb oldalán található nyelv ikonra és válassza ki a kívánt nyelvet a legördülő listából.

Megjegyzés: A nyelv kiválasztása esetén, a továbbiakban ezen a nyelven érhető el minden a felületen.

2

Kötelező szekciók és mezők.


Magyarázat és kép

1

A kötelezően kitöltendő elemeket tartalmazó szekciók mellett piros felkiáltójel látható , ez jelöli a hiányzó információt vagy azt, hogy a beírt adatok nem felelnek meg mindenben a pályázati szabályoknak.

A legtöbb kötelezően kitöltendő mezőt a könnyebb észrevehetőség kedvéért piros szín jelöli.

2

3

A kötelezően kitöltendő mezőket kitöltött állapotban zöld szín jelöli.

4

A szekciók jelölése zöld pipára vált át, ha minden kötelező mező kitöltésre került és a beírt adatok ellenőrzése is rendben lefutott.

A pályázat szekcióin belüli és a szekciók közti navigáció.


Magyarázat és kép

1

Számos esetben a képernyő tetején megjelenik egy navigációs útvonal és/vagy képernyőfülek láthatók.

A navigációs útvonal segítségével követhető a képernyők útvonala, így könnyen visszatérhet arra a képernyőre, ahonnan az aktuális képernyőre eljutott.

Az alábbi példában a Pályázó intézmény/szervezet megnevezés szürke színnel van jelölve, mivel ez az aktuális képernyő, ami megjelenik. A Pályázó intézmény/szervezethez a Résztvevő szervezetek képernyőről lehet eljutni.

A Résztvevő szervezetek hiperhivatkozásra kattintva jut vissza az előző képernyőre.

2

A navigációs útvonal mellett található fülekre kattintva lehet az aktuális képernyő egyes részeihez ugrani, vagy a görgetősávban lehet felfelé és lefelé navigálni.

A példában a pályázó intézményre/szervezetre vonatkozó részek (A pályázó szervezet adatai, Profil, Hivatalos képviselő(k) és kapcsolattartó(k), Háttér és tapasztalat) elérhetők a fenti fülekre kattintva és a görgetősáv lefelé húzásával is.

Ezek a fülek egyben áttekintést is nyújtanak arról, hogy mely részek befejezettek már.

Egy adott szekció eléréséhez a baloldali menüsort használja.

A Ház gomb visszavisz az Online pályázati űrlapok főoldalra, a Pályázataim fülhöz. Ez alatt a fül alatt találhatók a megkezdett és/vagy a már benyújtott pályázatok listája (További részletekért lásd HU_ESC Online űrlap: Kezdőlap).

Menü gomb.


Magyarázat és kép

1

Az elemek listája bővíthető, megtekinthető vagy szerkeszthető az elem nevének kiválasztásával vagy a menü gomb használatával.

Aláhúzott hivatkozások vagy menü gomb.

Egy elem részleteihez úgy férhet hozzá, ha rákattint a Név/cím hiperhivatkozásra. Vagy ha a részletek még nincsenek hozzáadva, a kipontozott vonalra kattintva beírhatja azokat, ahogyan a lenti példa is mutatja.

2

Az elemek egy részénél elérhető a menü gomb, lehetőséget biztosítva az elem részleteinek megtekintésére, szerkesztésére, frissítésére vagy törlésére.

Különböző lehetőségek állnak rendelkezésre. A menü gombra kattintva tekinthetők meg a választási lehetőségek. Itt található néhány példa:

3

Automatikus mentés és piszkozat.


Magyarázat és kép

1

Az űrlap tartalma 2 másodpercenként mentésre kerül. A képernyő bal oldalán található Mentve (helyi idő szerint) információ is frissül ilyenkor.

Az űrlapot, annak bezárása után az Online Űrlapok kezdőlap Pályázataim fül alatt tudja újra elérni.

2

Segítség és kitöltési útmutató.


Magyarázat és kép

1

Az űrlapon belül az egyes elemekre vonatkozóan további információkat kaphat, ha a kérdőjel ikon fölé viszi az egérmutatót .

2

3

A baloldali menüben megtalálható még a Kitöltési útmutató. Erre kattintva a további hasznos információkat tartalmazó Kitöltési útmutató képernyő jelenik meg.

4