Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

(info) FRISSÍTÉS ÉRKEZIK

Az Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület dokumentumai a 2019 október 22-től érvényes megújított szervezeti/intézményi regisztrációs eljárásból fakadó változások miatt átdolgozásra kerülnek. Néhány oldalon és/vagy képen azonban továbbra is megjelenhetnek az URF rendszerre vagy a PIC számokra vonatkozó utalások. Alapszabályként kérjük, hogy tekintsék úgy, hogy az URF rendszerre történő utalások az új szervezeti/intézményi regisztrációs rendszerre (Organisation Registration System), a PIC számra történő utalások pedig a szervezeti/intézményi azonosító számra (Organisation ID) vonatkoznak.
Miről szól ez a téma?

Részt vevő szervezetek mindazok a szervezetek/intézmények vagy fiatalok informális csoportjai, melyek egy Erasmus+ projekt megvalósításában részt vesznek. A részt vevő szervezetek/intézmények a projektben betöltött szerepük szerint lehetnek pályázók vagy partnerek (más néven társpályázók, amennyiben a pályázat benyújtásakor megnevezik őket). Ha a projektet kiválasztják támogatásra, akkor a pályázó lesz a kedvezményezett, a partnerek pedig társkedvezményezettek lehetnek, amennyiben a projektet több kedvezményezettre vonatkozó támogatással finanszírozzák.

Erasmus+ Programme Guide 2020; Glossary


Minden részt vevő szervezetnek/intézménynek regisztrálva kell lennie a Participant Portal-on és rendelkeznie kell PIC-kóddal (Participant Identification Code), mielőtt az online pályázati űrlapot kitöltené. A pályázati űrlapba a PIC-kód alapján kerülnek be a részt vevő szervezet/intézmény adatai. A szervezet/intézmény adatai a pályázati űrlapon keresztül nem frissíthetők, ezeket a Participant Portal-on keresztül kell felvinni. További részletekért keresse fel a Participant Portal útmutatóját.

 Attól függően, hogy pályázati vagy kérvényező űrlapot tölt ki, a projektben különböző szerepeket betöltő szervezetek/intézmények adhatók meg. Általánosságban, minden szerep esetén,

  • A szervezet/intézmény adatai a PIC-kód alapján lesznek betöltve.
  • A szervezethez/intézményhez kapcsolódó személyeket meg kell adni.
  • A pályázattól függően további szervezetek/intézmények adhatók meg.
  • Ezek a szervezetek/intézmények később az űrlap más részein is megadhatók, a projektben betöltött szerepük meghatározásához.

Szervezetek/intézmények szerepe

A szervezet/intézmény szerepe a kitöltendő pályázati űrlapnak megfelelően változó. Egyes esetekben a pályázó lesz az egyetlen részt vevő szervezet/intézmény, melyet megadnak, míg más pályázatoknál az összes szerepet meg tudják jelölni.

  • Pályázó: részt vevő szervezet/intézmény vagy fiatalok informális csoportja, mely a támogatási pályázatot benyújtja. A pályázók pályázhatnak egyénileg vagy a projektbe bevont más szervezetek/intézmények képviseletében is. Utóbbi esetben a pályázó egyben koordinátor is.
  • Konzorcium: két vagy több szervezet együttműködése, hogy egy projektet vagy egy projekt tevékenységét előkészítsék, megvalósítsák és utánkövessék. Egy konzorcium lehet nemzeti (azaz ugyanabban az országban bejegyzett szervezetek/intézmények bevonásával) vagy nemzetközi (a részt vevő szervezeteket/intézményeket különböző országokból bevonva).
  • Koordinátor/ Koordináló szervezet/intézmény: egy részt vevő szervezet/intézmény, mely egy partnerszervezetekből/intézményekből álló konzorcium nevében pályázik Erasmus+ támogatásra.
  • Partner (szervezet/intézmény): a projektbe bevont részt vevő szervezet/intézmény, amely azonban a pályázó szerepét nem veszi magára.

Erasmus+ Programme Guide 2020; Glossary


A részt vevő szervezet(ek)/intézmény(ek) adatainak kitöltése

Kattintson az alábbi linkre, hogy megtekintse, miként lehet a részt vevő szervezet(ek)/intézmény(ek) adatait kitölteni. Amennyiben nem biztos benne, hogy űrlapjában melyik szerepet kell megadnia szervezetének/intézményének, kérjük, térjen vissza jelenlegi pályázatának tartalomjegyzékéhez.