Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

(info) FRISSÍTÉS ÉRKEZIK

Az Erasmus+ és Európai Szolidaritási Testület dokumentumai a 2019 október 22-től érvényes megújított szervezeti/intézményi regisztrációs eljárásból fakadó változások miatt átdolgozásra kerülnek. Néhány oldalon és/vagy képen azonban továbbra is megjelenhetnek az URF rendszerre vagy a PIC számokra vonatkozó utalások. Alapszabályként kérjük, hogy tekintsék úgy, hogy az URF rendszerre történő utalások az új szervezeti/intézményi regisztrációs rendszerre (Organisation Registration System), a PIC számra történő utalások pedig a szervezeti/intézményi azonosító számra (Organisation ID) vonatkoznak.


A pályázási folyamat leírása


Az alábbi oldal a pályázati folyamatot írja le jövőbeni pályázók számára, akik EU támogatást szeretnének megpályázni az Erasmus+ Programban.

A pályázók az egyes tevékenységeknek megfelelő Erasmus+ űrlapokat  tudják használni, melyek többsége az Európai Bizottság honlapján található, bizonyos esetekben pedig a Nemzeti Irodák honlapján. Egy Erasmus+ projekt benyújtásához a pályázóknak az alábbiakban leírt lépéseket kell követniük.SzcenárióÁbraKapcsolódó oldalak
1.

Mielőtt a pályázati űrlapot ki tudná tölteni, a pályázónak rendelkeznie kell EU loginnel. Az EU Login Authentication Service (korábban ECAS) egyik felhasználó

-azonosítási pontja a Bizottság számtalan információs rendszerének. Ez az első lépés a szervezetként vagy természetes személyként történő regisztráció előtt, mikor bizonyos IT eszközökbe lép be, mint például a Participant Portal (URF).


2.

A szervezetnek vagy a természetes személynek csak egyszer szükséges regisztrálnia a Participant Portalon (URF). Amint a regisztráció elkészült, a szervezet/ természetes személy kap egy egyedi PIC kódot (PIC).

A PIC egy egyedi azonosító, ami a pályázatok beadásához szükséges. A szervezet/csoport számára egyszerűbb módon teszi lehetővé az Erasmus+ elektronikus pályázati űrlap kitöltését (pl. a PIC szám beírásával az űrlapban automatikusan megjelenik minden, a szervezetről/természetes személyről a regisztráció során megadott adat).3.

A Program legtöbb tevékenysége esetén a pályázóknak online szükséges benyújtani pályázatukat, országuk megfelelő Nemzeti Irodája részére, a megfelelő elektronikus űrlapot használva, és minden szükséges mellékletet csatolva.

Az elektronikus űrlapot a programországokban használt hivatalos nyelvek egyikén kell kitölteni.4.

Mielőtt elkezdi benyújtani pályázatát, kérjük, tekintse meg az alábbi információkat az Online pályázati űrlappal kapcsolatban. A sikeres benyújtáshoz tartoznak bizonyos kritériumok.

  • A kötelező mezők piros színűek.
  • Amint egy szekcióban minden kötelező mező ki lett töltve és a validáció érvényes, a szekciót zöld pipa fogja jelölni. Ha egy szekciónál piros figyelmeztető jel szerepel, az azt jelenti, hogy vagy hiányoznak információk, vagy nem minden kitöltési szabály teljesült.
  • Az űrlap bezárása után a kezdőlapon, a Pályázataim fül alatt tudja ismét megnyitni azt


5.

Amint az űrlap elkészült, kattintson a Benyújtás gombra a beküldéshez.

A benyújtási határidő lejártáig lehetősége lesz újranyitásra és ismételt benyújtásra. Az űrlapot a kezdőlapon, a Pályázataim fülről tudja újranyitni.6.

Minden, a Nemzeti Irodákhoz beérkezett pályázat egy értékelési folyamaton megy keresztül. A pályázati anyagot a befogadó Iroda értékeli a leírt szempontok alapján.

Az értékelési folyamat végén a Nemzeti Iroda eldönti, hogy mely projektek kapnak támogatást. Amint a kiválasztási folyamat véget ért, a NI szerződést köt a szervezettel vagy természetes személlyel, a kiválasztási folyamat eredményének tekintetében.


Hogyan csinálja ezt az eszközökön