Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Information

The illustrations in the provided Wiki pages are for consultation purpose only and may not always reflect the latest implementation. 


Uvod

Del Moje organizacije prikazuje seznam organizacij, za katere ste pooblaščeni uporabnik, kar pomeni, da imate pravice za ogled in urejanje podatkov o organizaciji v sistemu za registracijo organizacij.

Imate pravice, da si ogledate in uredite podatke o organizaciji, če izpolnjujete enega od naslednjih meril:

 1. Organizacijo ste registrirali v sistemu za registracijo organizacij.
 2. V sistemu za registracijo organizacij ste bili dodani kot pooblaščeni uporabnik za organizacijo.
 3. Vaša organizacija je pred oktobrom 2019 vložila prijavo za decentralizirane akcije Erasmus+ ali Evropske solidarnostne enote in v portalu Participant Portal, ki je zdaj portal za financiranje in razpise SEDIA, ste označeni kot samostojno registrirani uporabnik ali zastopnik pravnega subjekta (LEAR) za organizacijo in vsi podatki o organizaciji so bili oktobra 2019 preneseni v sistem za registracijo organizacij.


      

                                              

Ne najdem svoje organizacije

Če v glavnem meniju pod možnostjo Organizacije ne vidite dela Moje organizacije, se morate prijaviti v svoj račun EU Login, kot je opisano tukaj.

Če na seznamu Moje organizacije ne najdete svoje organizacije ali svojih organizacij in organizacije niste sami registrirali v sistemu, preverite pri svojem sodelavcu, ki je izvedel registracijo, ali vas je dodal kot pooblaščenega uporabnika za organizacijo.

Če vas je sodelavec pooblastil, naj preveri, ali je vnesel pravilen e-poštni naslov in ali je ta e-poštni naslov povezan z vašim računom EU Login, ki se uporablja za dostop do sistemov Evropske komisije. Preverite tudi, ali je zaključil registracijo s klikom na gumb Registriraj mojo organizacijo.

Če je vse pravilno nastavljeno, vendar še vedno ne morete videti podatkov o organizaciji, se obrnite na svojo lokalno nacionalno agencijo in navedite kodo OID za organizacijo, za katero vam je omogočil dostop vaš sodelavec, vendar je še vedno ne morete videti na seznamu Moje organizacije.

Če vaša organizacija še ni registrirana v sistemu za registracijo organizacij, jo morate registrirati, da boste lahko sodelovali v programu Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Pojdite na platformo Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, da začnete.
Moja organizacija je bila ustanovljena v starem portalu Participant Portal (SEDIA) pred oktobrom 2019

Če so bili podatki o organizaciji opredeljeni pred oktobrom 2019 na starem portalu Participant Portal, ki je zdaj portal za financiranje in razpise SEDIA, preverite pri svojih sodelavcih z dostopom do urejanja podatkov o organizaciji v katerem koli od teh portalov. Naj preverijo, ali je vaš vneseni e-poštni naslov pravilen in ali je ta e-poštni naslov povezan z vašim računom EU Login, ki se uporablja za dostop do sistemov Evropske komisije. Če je e-poštni naslov pravilen, vi pa še vedno nimate dostopa do podatkov, se prepričajte, da je koda PIC, ki je bila uporabljena v prijavnih obrazcih, pravilna. Če podatkov o organizaciji še vedno ne vidite, se obrnite na svojo lokalno nacionalno agencijo, pri tem pa navedite svojo kodo PIC, katere pravilnost ste preverili in za katero imate pravico do urejanja na portalu Participant Portal, ki je zdaj portal za financiranje in razpise SEDIA, vendar pa organizacije ne vidite na seznamu Moje organizacije v novem sistemu za registracijo organizacij.

Za podrobnosti o podatkih, ki jih bo potrebovala nacionalna agencija, si oglejte stran Navodila za registracijo organizacije.

Prenos vseh organizacij, registriranih v portalu SEDIA, v sistem za registracijo organizacij je bil izveden 22. oktobra 2019.

Če ste bili kot samostojno registrirani uporabnik, zastopnik pravnega subjekta (LEAR) ali kot skrbnik računa na portalu Participant Portal ali na portalu za financiranje in razpise SEDIA dodani po tem datumu, posodobljeni podatki ne bodo preneseni in zato vaša organizacija ne bo navedena na seznamu Moje organizacije.

Če ste bili dodani kot zastopnik pravnega subjekta za centralno potrjeno kodo PIC pred 22. oktobrom 2019 in na novo posodobljeni podatki še niso bili znova potrjeni, vaši podatki niso bili preneseni v sistem za registracijo organizacij.

V obeh primerih je mogoče posodobiti podatke zastopnika pravnega subjekta (LEAR).

      

1. Dostop do platforme Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota

Da vidite vse organizacije, ki ste jih registrirali ali za katere ste pooblaščena oseba, morate dostopati do platforme Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.Če v zgornjem desnem kotu zaslona vidite svoje ime pod besedo Dobrodošli, ste že prijavljeni. V nasprotnem primeru se morate prijaviti v svoj račun EU Login.

        


1.1. Prijava v račun EU Login

Če še niste prijavljeni v račun EU Login, kliknite na besedo Dobrodošli v zgornjem desnem kotu in izberite med možnostma: Registracija ali prijava.

Prijavite se v račun EU Login. Prepričajte se, da uporabljate e-poštni naslov, ki je povezan z vašim računom EU Login in podatki o vaši organizaciji.

Opomba

Platforma Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota ne podpira preverjanja pristnosti z uporabo elektronske identifikacijske kode eID.

Na voljo je samo preverjanje pristnosti z e-poštnim naslovom in geslom, povezanim z vašim računom EU Login.
2. Dostop do dela »Moje organizacije«

V platformi Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v glavnem meniju izberite možnost Organizacije, nato pa kliknite Moje organizacije.

Če pa ste na strani Iskanje organizacije, se pomaknite na dno strani in izberite možnost ORGANIZACIJE – Moje organizacije.

Opomba

Del Moje organizacije je viden samo, ko je preverjena vaša pristnost (ko se prijavite z računom EU Login).

2.1. Ogled seznama organizacij

Tu najdete seznam organizacij, ki ste jih registrirali ali za katere ste pooblaščena oseba, ki zastopa organizacijo v zvezi s programi Erasmus+ in/ali programi Evropske solidarnostne enote.

2.2. Dostop do dela s podatki o organizaciji

Za dostop do podatkov o izbrani organizaciji v sistemu za registracijo organizacij kliknite na modro kodo OID.

Odpre se sistem za registracijo organizacij s podatki izbrane organizacije. Na tej strani si lahko ogledate informacije o organizaciji in jih posodobite.


Za podrobnosti o tem, kako posodobiti podatke o svoji organizaciji, si oglejte stran SI 2021 OID Sprememba organizacije.

2.3. Iskanje organizacije na seznamu

V primeru dolgega seznama organizacij lahko v iskalnem polju uporabite kriterije za filtriranje rezultatov. Med tipkanjem se bo prikazan seznam skrajšal, tako da bodo vidne samo organizacije, ki vključujejo vneseno besedilo v katerem koli prikazanem stolpcu.

2.4. Na seznamu Moje organizacije ni prikazana nobena organizacija

Če na seznamu ni nobene organizacije, si oglejte zgornji dokument Ne najdem svoje organizacije.