Welcome

Welcome - Restricted access

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Informacija

Ilustracije na predlaganih straneh Wiki so namenjene zgolj informiranju in ne odražajo vedno najnovejšega stanja.


Uvod

Na tej strani je pojasnjeno, kako poiščete organizacije v sistemu za registracijo organizacij prek platforme Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. 

Funkcija iskanja je še posebej uporabna, če želite registrirati organizacijo in niste prepričani, ali je že bila registrirana.

Omogoča tudi iskanje splošnih informacij o organizaciji, registrirani v sistemu za registracijo organizacij.


Pomembno

Če nameravate registrirati organizacijo, je zelo priporočljivo, da pred začetkom postopka registracije poiščete, ali obstaja organizacija z želenim ali podobnim imenom, naslovom ali opisom, saj se tako izognete večkratni registraciji organizacije.
Tako se boste lahko odločili, ali boste lahko v prijavnem obrazcu uporabili že obstoječo kodo OID ali bi morali izvesti novo registracijo.

Poleg tega je status obstoječe organizacije naveden tudi v rezultatih iskanja (registrirana, certificirana s strani nacionalne agencije ali razveljavljena).

Podrobnosti o registraciji organizacije najdete na strani SI_OID Kako registrirati organizacijo.1. Dostop do dela Iskanje organizacije

Za dostop do funkcije iskanja:2. Preprosto iskanje

Kot privzeta nastavitev se vedno prikaže možnost preprostega iskanja.

V vrstico iskanja vpišite popolni ali delni uradni naziv, ime podjetja, spletno stran organizacije, kodo OID ali kodo PIC in kliknite Iskanje, da se prikažejo rezultati iskanja. 

Pri delnem iskanju je ne glede na iskalne kriterije treba vnesti vsaj 3 znake. Prikazane bodo vse organizacije, ki imajo podobne vrednosti kot tiste, ki ste jih vnesli. Oglejte si del Rezultati iskanja spodaj za več podrobnosti o tem, kako ravnati s seznamom rezultatov.

Izrazi, ki ste jih vnesli v iskalno vrstico, predstavljajo vaš aktivni filter.

 1. V iskalnem polju kliknite na X, da pobrišete filter, a hkrati ohranite trenutne rezultate iskanja.
 2. Kliknite možnost Ponastavi vse ali kliknite na X ob aktivnem filtru, da pobrišete filter in vse rezultate iskanja.3. Napredno iskanje

Filtri za napredno iskanje so na voljo pod poljem za preprosto iskanje in na levi strani rezultatov iskanja.

Polje je privzeto strnjeno. Uporabite namensko puščico, da ga razširite (>) ali znova strnite (<).Vnesite ali izberite želene kriterije in kliknite gumb Iskanje na dnu, da se prikažejo rezultati iskanja.

Oglejte si del Rezultati iskanja spodaj za več podrobnosti o tem, kako ravnati s seznamom rezultatov. 

Če že poznate kodo PIC ali kodo OID svoje organizacije, je bolje iskati s pomočjo te številke, saj je edinstvena za vsako organizacijo. Če nimate kode PIC ali kode OID, uporabite katere koli druge iskalne kriterije.

Rezultati se prikažejo skladno s kriteriji, ki jih uporabljate:

 • če vnesete popolni ali delni uradni naziv, ime podjetja ali spletno stran: rezultati bodo vključevali vse organizacije, ki imajo podobne vrednosti kot tiste, ki ste jih navedli;
 • če izberete ali vnesete popolno in/ali natančno državo, kodo PIC, kodo OID, matično številko, davčno številko in kodo Listine Erasmus za terciarno izobraževanje: na seznamu zadetkov bodo prikazane samo organizacije, ki popolnoma ustrezajo vnesenim vrednostim.

V tem primeru smo kot iskalni kriterij uporabili delni uradni naziv organizacije in državo.


Izrazi, ki ste jih vnesli v iskalno vrstico, predstavljajo vaše aktivne filtre in se prikažejo nad preglednico z rezultati iskanja.

 1. Če želite odstraniti en sam aktiven filter, kliknite na X ob zadevnem filtru. Seznam rezultatov se osveži glede na preostale aktivne filtre.
 2. Če želite odstraniti vse iskalne kriterije v polju, kliknite gumb Ponastavi na dnu polja Napredno iskanje. Aktivni filtri in seznam rezultatov se osvežijo samo, če izvedete novo iskanje.
 3. Če želite skriti seznam rezultatov, ne da bi ponastavili iskalne filtre/aktivne filtre, kliknite Zapri.
 4. Če želite ponastaviti vse filtre in odstraniti vse rezultate, kliknite možnost Ponastavi vse ob aktivnih filtrih.


4. Rezultati iskanja 

Organizacije, ki ustrezajo vašim iskalnim kriterijem, so navedene v polju Rezultati iskanja.

 1. Število najdenih zapisov je prikazano na vrhu seznama. Prikazanih je lahko največ 100 organizacij; če se prikaže več kot 100 zadetkov, vnesite dodatne iskalne kriterije, da skrajšate seznam.
 2. Seznam lahko razvrstite glede na stolpce v naraščajočem ali padajočem vrstnem redu, tako da v glavi stolpca kliknete puščico, ki kaže navzgor/navzdol. Če ne morete videti vseh stolpcev, uporabite drsni trak na dnu seznama, da se pomaknete v levo ali v desno.
 3. Privzeto je prikazanih pet elementov na stran, vendar lahko to spremenite s klikom na puščico spustnega seznama, ki jo najdete na dnu seznama, in tako izberete drugo številko.
 4. Če seznam vsebuje več zapisov, kot jih je prikazanih na prvi strani, se s puščicami pomaknite po seznamu in si oglejte več zapisov.


Iskalno polje je na voljo na vrhu seznama rezultatov in omogoča dodatno iskanje po zapisih na seznamu. Med tipkanjem se bo seznam skrajšal, tako da bodo prikazane samo organizacije, ki vključujejo vneseno besedilo v katerem koli stolpcu.